Elena OCULOV, liceul „Lucian Blaga”, clasa a IX-a, Bălți

,,SUNT OM ȘI AM DREPTURI...”

E timpul să nu se încalce și să fie respectate drepturile omului.

 

Sunt om și am drepturi... Fraza aceasta o auzim destul de des de la oameni și cu mult mai des de la  adolescenți. Fraza pare destul de banală dar are un înțeles adânc. Fiecare din noi la naștere ,odată apărând pe lumea aceasta avem un șir de drepturi, responsabilități, obligațiuni.

Drepturi care trebuie respectate. Toți avem drepturi egale fie ești tu român, moldovean, rus, ucrainean, englez sau american sau fie ești de religie creștin ortodox sau musulman sau de oricare alta religie toți suntem egali.

 

Avem dreptul la viață ,nume, studii, familie, o viață decentă, un serviciu plătit, avem dreptul la expunerea păreri personale în societate atunci când simțim nevoia, avem libertatea cuvântului, avem dreptul la respectarea reciprocă.

 

Fie ne place fie nu ne place persoana, părerea persoanei, înfățișarea sau alte caracteristici, trebuie să respect persoana. Eu sunt om și am drepturi și obligațiuni. Drepturile sunt egale ca la toți și e foarte  neplăcut și jignitor când sunt încălcate sau ne respectate. Drepturile sunt una din cele mai importante trepte în dezvoltarea personalități în societate .

Sunt personalitate și mă dezvolt ca toți oameni și încălcarea drepturilor oamenilor face dezvoltarea practic imposibilă.  Sunt om respect și vrau să se respecte în țara mea drepturile omului.

 

 

 

Distribuie și prietenilor

13

387